BUDJET TASHKILOTLARIDA MOLIYAVIY NAZORAT VA ICHKI AUDIT XIZMATINI TAKOMILLASHTIRISH (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu maqolada budjet tashkilotlarida moliyaviy nazorat va ichki audit xizmatining ahamiyati, ularning samaradorligini oshirish yo‘llari va mavjud muammolar tahlil qilinadi. Ichki nazorat tizimining samarali faoliyati byudjet mablag‘laridan oqilona foydalanishni, moliyaviy xatolarning oldini olishni va davlat resurslarining shaffofligini ta’minlashga xizmat qiladi. Maqolada ilg‘or xalqaro tajribalar asosida ichki audit xizmatini takomillashtirishning asosiy yo‘nalishlari, zamonaviy yondashuvlar va axborot texnologiyalaridan foydalanish masalalari yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida ichki audit tizimining institutsional bazasini mustahkamlash va kadrlar salohiyatini oshirish bo‘yicha takliflar berilgan.