АКЦИЯДОРЛИК ЖАМИЯТЛАРИ ИННОВАЦИОН ФАОЛИЯТИНИ МОЛИЯЛАШТИРИШНИНГ САМАРАДОРЛИГИ КЎРСАТКИЧЛАРИ ТАҲЛИЛИ (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ушбу мақола акциядорлик жамиятларининг инновацион фаолиятини молиялаштириш самарадорлигини таҳлил қилинган. Унда глобал рақобатбардошликни ошириш учун ишлаб чиқаришни модернизация қилиш, ресурсларни самарали бошқариш ва инновацион лойиҳаларни молиялаштиришнинг муҳимлиги алоҳида тадқиқ қилинган. Дюпон модели асосида активлар рентабеллиги, сотиш рентабеллиги ва активлар айланувчанлиги каби кўрсаткичлар таҳлил қилинган. Мақолада, шунингдек, инновацион лойиҳаларга инвестицияларни баҳолаш мезонлари, жумладан, соф жорий қиймат, рентабеллик индекси ва инвестицияларнинг қоплаш муддати кабилар кўриб чиқилган.