IQTISODIYOTNI BARQARORLASHTIRISHDA DAVLAT MOLIYA SIYOSATINING USTUVOR YO'NALISHLARI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Mazkur maqola O'zbekiston Respublikasida iqtisodiyotni barqarorlashtirish maqsadida olib borilayotgan davlat moliya siyosatining ustuvor yo'nalishlarini tahlil qiladi. Tadqiqot davomida iqtisodiyotni modernizatsiya qilish va diversifikatsiya qilish, tashqi qarzlarni kamaytirish, investitsiya muhitini yaxshilash va xususiy sektorni qo'llab-quvvatlash, shuningdek, ijtimoiy sohani rivojlantirish yo'nalishlariga alohida e'tibor qaratiladi. Ushbu yo'nalishlar iqtisodiy barqarorlikni ta'minlash, investitsiya jalb qilish va aholining hayot sifatini yaxshilashda muhim rol o'ynaydi. Tadqiqot natijalari davlat moliya siyosatining ustuvor yo'nalishlari mamlakatning iqtisodiy o'sishiga qanday ta'sir ko'rsatishini ko'rsatadi. Maqolada, shuningdek, O'zbekiston davlat moliya siyosatining strategik maqsadlari va amalga oshirilgan islohotlar haqida ma'lumotlar keltirilgan.