O‘ZBEKISTONNING ISLOMIY BANK TIZIMINING JORIY HOLATI, UNING RIVOJLANISHIDAGI MUVAFFAQIYATLAR VA YUZAGA KELAYOTGAN QIYINCHILIKLAR (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida islomiy bank tizimining hozirgi holati batafsil o‘rganilgan. Unda tizimning rivojlanishidagi asosiy muvaffaqiyatlar, sohada erishilgan natijalar va zamonaviy ehtiyojlarga javob beruvchi islohotlar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, islomiy bank xizmatlarini joriy etishda duch kelinayotgan qiyinchiliklar, jumladan, qonunchilikdagi muammolar, aholi va tadbirkorlarning yetarli darajadagi xabardor emasligi hamda infratuzilmaning yetishmasligi tahlil qilinadi. Maqolada islomiy bank xizmatlarining ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati, uning O‘zbekiston iqtisodiyotidagi o‘rni va istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlari bo‘yicha xulosalar keltirilgan. Xususan, tizimni yanada takomillashtirish uchun xalqaro tajribani joriy etish, qonunchilikni liberallashtirish va aholining moliyaviy savodxonligini oshirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.