AKSIYADORLIK JAMIYATLARI MOLIYAVIY XAVFSIZLIGINI BAHOLASH AMALIYOTINING XORIJ DAVLATLARI TAJRIBASI VA UNDAN MILLIY AMALIYOTDA FOYDALANISH IMKONIYATLARI TAHLILI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu maqolada aksiyadorlik jamiyatlarining moliyaviy xavfsizligini baholash amaliyoti bo‘yicha xorijiy davlatlar tajribasi o‘rganiladi va milliy amaliyotda qo‘llash imkoniyatlari tahlil qilinadi. Moliyaviy xavfsizlikni ta’minlash bo‘yicha xalqaro yondashuvlar, uslubiyat va ko‘rsatkichlar tahlil qilinib, ularning samaradorlik darajasi o‘rganiladi. Tadqiqot natijasida milliy iqtisodiyot sharoitida joriy etilishi mumkin bo‘lgan innovatsion yondashuvlar va ularning istiqbollari aniqlanadi. Mazkur maqola moliyaviy boshqaruv samaradorligini oshirishga qaratilgan ilmiy va amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga hissa qo‘shishni maqsad qilgan.