MINTAQARDA TARKIBIY ОʻZGАRISHLARNI AMALGA OSHIRISHDA STRATEGIK REJALASHTIRISH USULINI QO‘LLASH MEXANIZMINI ISHLAB CHIQISH (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Hozirgi kunda hududiy strategiyalashtirish masalalari dolzarb bo’lib, O‘zbekiston va uning hududlarini ijtimoiy-iqtisodiy rivojlantirishni samarali boshqarishni ta’minlash maqsadida hududda tarkibiy o‘zgarishlar va rivojlanish strategiyalarini amalga oshirishda strategik rejalashtirish jarayonlari katta ahamiyatga ega. Tadqiqotda Buxoro viloyati misolida hududni ijtimoiy-iqtisodiy rivojlantirish strategiyasini ishlab chiqish va amalga oshirish jarayoni ko‘rib chiqiladi.