ЎЗБЕКИСТОНДА АҲОЛИ КАМБАҒАЛЛАШУВИНИ КАМАЙТИРИШДА КИЧИК БИЗНЕСНИ МОЛИЯЛАШТИРИШНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ МУАММОЛАРИ. (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ўзбекистонда аҳоли камбағаллашувини камайтиришда кичик бизнесни молиялаштиришни такомиллаштириш муаммолари мавзусидаги мақолада: Жаҳондаги глоаб муаммолардан бири “камбағаллик” ҳақида фикр юритилган. Дунёдаги ҳамма мамлакатларда камбағаллик турли даражада мавжудлиги унинг келтириб чиқарадиган сабаблар кўрастиб берилган. Камбағалликдан қутулиш учун аввало аҳолини иш билан таъминлаш, кичик бизнес корхоналарини бутун имкониятлар билан кўпайтириш орқали ишсиз аҳолини иш билан таъминлаб, аҳолини бизнес билан шуғулланишига давлат томонидан ҳуқуқий, иқтисодий, ташкилий, молиявий ёрдамларни кўрсатилиши жуда жуда муҳим эканлиги кўрсатиб ўтилган. Бозор иқтисодиёти шароитида даромадлар таркибидаги ўзгаришлар кўрсатилган. Мақолада хорижий мамлакатларни бизнесни ривожлантириш бўйича тажрибасидан фойдаланишда АҚШ,Франция, Япония, Голландия, Жанубий Корея, Хитой тажрибасидан фойдаланиш бўйича ғоялар илгари сурилган.