O‘ZBEKISTON KORPORATIV SEKTORIDA BLOKCHEYN TEXNOLOGIYALARINI JORIY ETISHNING HUQUQIY VA INSTITUTSIONAL ASOSLARI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Maqolada O‘zbekiston korporativ sektorida blokcheyn texnologiyalarini joriy etishning huquqiy va institutsional asoslari kompleks tahlil qilingan. Blokcheynning huquqiy tabiati, uni qo‘llashni tartibga soluvchi normativ-huquqiy hujjatlar hamda vakolatli davlat organlarining institutsional o‘rni yoritilgan. AQSH, Yevropa Ittifoqi, Xitoy va Birlashgan Arab Amirliklarining tartibga solish tajribasi qiyosiy o‘rganilib, O‘zbekiston korporativ sektori uchun huquqiy aniqlikni kuchaytirish, vakolatlarni muvofiqlashtirish va tartibga solish qumdoni mexanizmlarini kengaytirishga qaratilgan ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.