DIVERGENT YONDASHUV ASOSIDA KORXONALAR BOSHQARUV TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH MODELI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Mazkur tadqiqot divergent yondashuv asosida korxonalar boshqaruv tizimini takomillashtirish modelini ishlab chiqishning nazariy-metodologik va amaliy jihatlarini yoritishga bag‘ishlangan. Unda raqamli transformatsiya, innovatsion menejment va strategik boshqaruv konsepsiyalari integratsiyasi asosida korxonalar boshqaruv tizimini modernizatsiya qilishning yangi modeli taklif etilgan. Tadqiqot doirasida divergent fikrlash va qaror qabul qilish mexanizmlarining mohiyati, ularning boshqaruv jarayonlariga ta’siri, muqobil strategiyalar ishlab chiqish, moslashuvchan boshqaruv tizimlarini shakllantirish hamda resurslardan samarali foydalanish imkoniyatlari kompleks tahlil qilingan. Shuningdek, taklif etilgan model asosida boshqaruv qarorlarining sifati va tezkorligini oshirish, risklarni kamaytirish, innovatsion faollikni kuchaytirish hamda raqobatbardoshlikni mustahkamlash mexanizmlari asoslab berilgan.