YIRIK CHAKANA SAVDO TARMOQLARIDA RAQAMLI TRANSFORMATSIYA: WALMART VA KORZINKA TAJRIBASINING QIYOSIY TAHLILI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Bugungi kunda raqamli texnologiyalarning keng tarqalishi va Internetning global miqyosda rivojlanishi savdo korxonalriga ko‘plab imkoniyaltlar ochib berdi va elektron tijoratning vujudga kelishiga sabachi bo‘ldi. Turli raqamli xizmatlar va raqamli to‘lovlarni o‘z ichiga olgan raqamli savdo xalqaro miqyosda savdo korxonalariga cheksiz imkoniyatlar, iste’molchilarga esa qulay tanlov imkonini berdi. Ushbu tadqiqot dunyodagi eng yirik chakana savdo komponiyasi Walmart va mahalliy chakana savdo korxonasi Korzinkalarning savdodagi raqamli transformatsiya modellarini qiyosiy tahlil uslubida ko‘rib chiqadi.