EKSPORT SALOHIYATI RAQAMLI IQTISODIYOT TRANSFORMATSIYASINING TASHQI BELGISI SIFATIDA (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston milliy iqtisodiyoti raqamli transformatsiyasining tashqi belgilari tizimli tahlil qilingan. Tadqiqot davomida AKT va IT-xizmatlar eksporti hajmining diversifikatsiyasi, rezident kompaniyalar rivojlanish dinamikasi va tahlil qilingan. Maqolada milliy raqamli mahsulotlarning xalqaro bozorlardagi raqobatbardoshligini oshirish hamda milliy iqtisodiyotning global mavqeini mustahkamlashga qaratilgan ilmiy-amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.