TANLANGAN STRATEGIYALAR SAMARADORLIGI VA MOLIYAVIY RISKLARNI BAHOLASH AMALIYOTINING TAHLILI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Mazkur maqolada tanlangan strategiyalar samaradorligi va moliyaviy risklarni baholashning nazariy hamda amaliy jihatlari tadqiq etilgan. Tadqiqotda “Qo‘qon mexanika zavodi” AJ misolida moliyaviy risklarni SWOT tahlili, ARIMA va ARIMAX modellar asosida prognozlash hamda strategik qarorlar samaradorligini baholash mexanizmlari tahlil qilingan. Shuningdek, korporativ boshqaruv, investitsion strategiyalar va raqamli texnologiyalarning moliyaviy barqarorlikka ta’siri ilmiy jihatdan asoslab berilgan.