AKSIYADORLIK JAMIYATLARIDA MOLIYAVIY STRATEGIYALARNI ISHLAB CHIQISHNING ILMIY ASOSLARI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada aksiyadorlik jamiyatlarida moliyaviy-investitsion strategiyalarni ishlab chiqishning nazariy-uslubiy asoslari tadqiq etilgan. Tadqiqot davomida moliyaviy strategiyalarning korporativ boshqaruv tizimidagi o‘rni, kapital tuzilmasini optimallashtirish, investitsion faoliyat samaradorligini oshirish hamda moliyaviy risklarni boshqarish masalalari tahlil qilindi. Shuningdek, moliyaviy-investitsion strategiyalarni shakllantirishning zamonaviy yondashuvlari va ularning korporativ moliya tizimi barqarorligiga ta’siri bo‘yicha ilmiy xulosalar ishlab chiqildi.