NAMANGAN VILOYATIDA SANOAT KORXONALARINI JOYLASHTIRISHGA TA'SIR ETUVCHI OMILLARNING EKONOMETRIK TAHLILI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Mazkur maqolada Namangan viloyatida sanoat korxonalarini joylashtirishga ta’sir etuvchi omillarning ekonometrik tahlili amalga oshirilgan. Tadqiqotda tumanlar kesimida sanoat korxonalari soni va hududlarning investitsion faolligi, mehnat resurslari salohiyati, transport-kommunikatsiya infratuzilmasi, urbanizatsiya darajasi hamda bozor sig‘imi o‘rtasidagi bog‘liqlik ko‘p omilli regressiya modeli asosida baholangan. Tahlil natijalari investitsiyalar hajmi, iqtisodiy faol aholi soni va infratuzilmaviy ta’minlanganlik sanoat korxonalarining hududiy joylashuviga statistik jihatdan sezilarli ta’sir ko‘rsatishini aniqladi. Olingan natijalar mintaqaviy sanoat siyosatini optimallashtirish va hududiy nomutanosibliklarni qisqartirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.