NODAVLAT OLIY TAʼLIM MUASSASALARIDA ICHKI AUDITNING IQTISODIY MOHIYATI VA UNI TASHKIL ETISHNING NAZARIY-USLUBIY ASOSLARI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Mazkur maqolada nodavlat oliy taʼlim muassasalarida ichki auditning iqtisodiy mohiyati, uning mazmuni va ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, rivojlangan davlatlar, jumladan AQSH, Kanada, Buyuk Britaniya va Yevropa davlatlari tajribasi oʻrganilib, ularda ichki audit tizimining tashkil etilishi va amaliy qoʻllanilishi boʻyicha taqqoslama tahlil berilgan. Tadqiqot natijalari asosida nodavlat oliy taʼlim muassasalarida ichki audit tizimini takomillashtirish boʻyicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.