MINTAQADA QISHLOQ TADBIRKORLIGINI RIVOJLANTIRISH OMILLARI VA UNING IQTISODIY SAMARADORLIGINI BAHOLASH (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Maqolada mintaqada qishloq tadbirkorligini rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Agrar sohada tarkibiy o‘zgarishlar, yer resurslaridan foydalanish dinamikasi, ekin maydonlari strukturasi, chorvachilik mahsulotlari ishlab chiqarish hajmi va ularning hududiy tadbirkorlik rivojiga ta’siri o‘rganilgan. Tadqiqot natijasida qishloq tadbirkorligini rivojlantirishning tashkiliy-iqtisodiy yo‘nalishlari asoslab berilgan.