SINERGETIK YONDASHUV VA MONTE-KARLO USULINING IQTISODIY TIZIMLARGA TATBIQI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Mazkur tadqiqotda sinergetik iqtisodiyotning nazariy asoslari va uning zamonaviy iqtisodiy tizimlarda tutgan o‘rni tahlil qilingan. Globallashuv sharoitida iqtisodiy tizimlarning ochiq va o‘zaro bog‘liq xarakteri sinergetik yondashuvni qo‘llash zaruratini yuzaga keltirishi asoslab berilgan. Sinergetikaning kelib chiqishi, rivojlanish bosqichlari hamda uning an’anaviy iqtisodiy nazariyalar bilan o‘zaro bog‘liqligi yoritilgan. Tadqiqotda O‘zbekiston iqtisodiyotining mustaqillikdan keyingi davrdagi evolyutsiyasi sinergetik nuqtai nazardan tahlil qilinib, iqtisodiy tizimlarning bosqichma-bosqich murakkablashuvi va integratsiyalashuvi ko‘rsatib berilgan.