HUDUDIY RIVOJLANISH NOMUTANOSIBLIGI: IQTISODIY OMILAR TAHLILI VA MUTANOSIB RIVOJLANISHNI TA’MINLASH CHORA-TADBIRLARI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Ushbu maqolada hududiy rivojlanish nomutanosibligining asosiy iqtisodiy, geografik, tarixiy va institutsional sabablari tahlil qilinadi hamda mutanosiblikni ta’minlashga qaratilgan chora-tadbirlar tizimi ko‘rib chiqiladi. O‘zbekiston 14 ta ma’muriy hududi misolida nomutanosiblikning namoyon bo‘lishi va uning asosiy omillari ochib beriladi. Xalqaro tajriba YI Koheziya siyosati, Xitoy g‘arbiy mintaqalar dasturi, Janubiy Koreya hududiy tenglashtirish siyosati tahlil qilinib, O‘zbekiston uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi