SUG‘URTA TASHKILOTLARIDA SUG‘URTA ZAXIRALARINI HISOBGA OLISHNI XALQARO STANDARTLAR ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Mazkur maqolada sug‘urta zaxiralarini hisobga olish tizimini xalqaro moliyaviy hisobot standartlari asosida takomillashtirish masalalari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida sug‘urta zaxiralarining iqtisodiy mohiyati, ularning sug‘urta kompaniyalari moliyaviy barqarorligini ta’minlashdagi roli hamda sug‘urta majburiyatlarini qoplashdagi ahamiyati o‘rganildi.