GLOBALASHUV SHAROITIDA BIZNES VA XUSUSIY TADBIRKORLIKDA BOSHQARUV HISOBINING O‘ZIGA XOS JIHATLARI. (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi milliy iqtisodiyotini jadal rivojlantirishini ta’minlash maqsadida biznes va xususiy tadbirkorlik faoliyatining o‘rni, infratuzilmasini xalqaro standartlarga moslashtirish, boshqarish tizimini to‘liq raqamlashtirish, tadbirkorlarning faoliyatidagi xarajatlar ustidan me’yoriy va budjet nazoratini o‘rnatish usullari va ishlab chiqarish xarajati va tannarxini kamaytirish, sarflanayotgan xarajatlarni nazorat qilish biznes-rejaning me’yorlashtirish, hisob va tahlil qilish ma’lumotlaridan keng ko‘lamda foydalanish asosida amalga oshiriladi.