DAVLAT SEKTORIDA MOLIYAVIY NAZORAT MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISH (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu maqolada davlat sektorida moliyaviy nazorat tizimining mazmuni, ahamiyati va amal qilish mexanizmlari tahlil qilingan. Moliyaviy nazoratni tashkil etishda mavjud muammolar hamda ularning budjet mablag‘laridan samarali foydalanishga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, davlat moliyaviy nazoratini takomillashtirish yo‘llari, xalqaro tajriba va zamonaviy boshqaruv usullarini joriy etish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.