TIJORAT BANKLARI KAPITALI SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING STRATEGIK YO‘NALISHLARI: RAQAMLASHTIRISH VA RISK-MENEJMENT INTEGRATSIYASI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu maqolaning maqsadi - raqamli bank xizmatlari va riskka mos boshqaruv mexanizmlarining kapital samaradorligiga ta’sirini aniqlash va mualliflik baholash indeksi asosida empirik tahlil o‘tkazishdan iborat. Xususan, raqamlashtirish va risk-menejment integratsiyasining bank kapitali aylanishi va riskka mos daromadlilikka ta’siri ilmiy jihatdan asoslangan. Mamlakatimiz tijorat banklari misolida raqamlashtirish darajasi, risk ko‘rsatkichlari va kapital rentabelligi o‘rtasida statistik ahamiyatli bog‘liqlik mavjudligi empirik tahlil orqali isbotlandi.