FOYDA SOLIG‘I VA INVESTITSIYA JARAYONLARI UYG‘UNLIGINI TA’MINLASH MASALALARI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Bugungi kunda investitsiyalarni jalb etish va ularni soliqlar orqali tartibga solish muhimdir. Maqola bugungi kunning dolzarb masalalaridan biriga bag‘ishlangan bo‘lib, unda foyda solig‘ining investitsiyalarni jalb qilishdagi ta’siri ko‘rib chiqilgan. Investitsiya faoliyatini foyda solig‘i imtiyozlari orqali rag‘batlantirish, foyda solig‘i va investitsiya siyosatini yuqori natijaviyligini ta’minlash borasida taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.