CHAKANA SAVDO MARKETINGIDA KENGAYTIRILGAN REALLIKNING INNOVATSION SAMARADORLIGINI BAHOLASH (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu tadqiqot chakana savdoda kengaytirilgan reallik (KR) texnologiyalarining samaradorligini mebel va kosmetika sohalarida oʻtkazilgan eksperimentlar asosida baholaydi. Real vaqtli AR interfeyslari isteʼmolchilarning faolligi, immersiyasi va xarid niyatiga ta’siri SEM (strukturaviy tenglamalar modellashtirish) hamda omon qolish tahlili orqali tahlil qilindi. Natijalar AR foydalanuvchilarida sezilarli yuqori faollik davomiyligi, qaror ishonchi va sessiyadan keyingi barqarorlikni ko‘rsatdi. Ushbu o‘zgarishlar interfeys dizaynining tajribaviy kalibrlanishi va sezgi uyg‘unligi bilan bevosita bog‘liq. KR chakana marketingda isteʼmolchi xatti-harakatlarini bashorat qilishda strategik vosita sifatida samarador ekanligi isbotlandi.