OZIQ-OVQAT XAVFSIZLIGINI TA’MINLASHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu maqolada xalqaro va mamlakat miqyosida oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashning dolzarb masalalari tadqiq etilgan. Oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash borasida “Barqaror rivojlanish maqsadlari” dan kelib chiqqan holda amalga oshirilishi zarur bo‘lgan chora-tadbirlar to‘g‘risida fikr yuritilgan. Shuningdek, oziq-ovqat mahsulotlari xavfsilgini ta’minlashda Birlashgan millatlar tashkilotining Oziq-ovqat va qishloq xo‘jaligi tashkiloti (FAO) va “Countrymeters.info” internet nashrining rasmiy ma’lumotlari asosida tahliliy yoritib berilgan. Shu bilan birga oziq-ovqat xavfsilgini ta’minlashdagi muammolar va uning ilmiy yechimlari keltirib o‘tilgan.