О‘ZBEKISTON SHIMOLIY HUDUDLARI OZIQ-ОVQAT SANОATINING О‘ZIGA XОS XUSUSIYATLARI VA UNING RIVОJLANISHIGA TA’SIR QILUVСHI ОMILLAR (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonning shimoliy hududlari, xususan Qoraqalpog‘iston Respublikasi va Xorazm viloyati oziq-ovqat sanoatining o‘ziga xos xususiyatlari о‘rganilib, ularning rivojlanishiga ta’sir qiluvshi omillar ochib berilgan. Tarmoq rivojiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin bo‘lgan tashqi omillar hamda oziq-ovqat sanoati samaradorligiga ta’sir etuvchi ichki omillar batafsil ochib berilgan. Shuningdek, mamlakat shimoliy hududlarida oziq-ovqat sanoatini yanada rivojlantirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.