OLIY TAʼLIM TASHKILOTLARI BITIRUVCHILARINI TADBIRKORLIKKA JALB ETISH CHORA-TADBIRLARI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston oliy ta’lim tashkilotlari bitiruvchilarini tadbirkorlik faoliyatiga jalb etish jarayonining dolzarb masalalari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari bitiruvchilarning biznes tashabbuslarini amalga oshirishda moliyaviy resurslarga kirish imkoniyatining cheklanganligi, garov ta’minotining yetishmasligi, amaliy biznes ko‘nikmalari va innovatsion infratuzilmaning kamligi asosiy to‘siqlar ekanini ko‘rsatadi. Maqolada davlat dasturlarining samaradorligini oshirish, startap ekotizimini rivojlantirish hamda oliy ta’lim va iqtisodiyot o‘rtasidagi integratsiyani kuchaytirishga qaratilgan takliflar ishlab chiqilgan.