SANOAT TARMOG‘I MEHNAT SAMARADORLIGINING MINTAQAVIY XUSUSIYATLARINI IQTISODIY-STATISTIK JIHATDAN BAHOLASH (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Maqolada mintaqa va uning hududlarida yaratilgan qo‘shilgan qiymat ulushi hamda ularning o‘zgarish tendensiyalari baholangan. Shuningdek, mintaqadagi sanoat mahsulotlari ishlab chiqarish, ularning o‘zgarish darajasi ochib berilgan. Shu bilan birga, mintaqadagi mehnat samaradorligi umumiy va sanoat sohasi bo‘yicha iqtisodiy-statistik jihatdan tahlil qilingan. Olingan natijalarga muvofiq, sanoat sohasidagi mehnat samaradorligini oshirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.