BOSHQARUV HISOBI TIZIMIDA BYUDJETLASHTIRISH JARAYONLARINI TASHKIL ETISH (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu maqolada boshqaruv hisobi tizimida byudjetlashtirish jarayonlarini tashkil etishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Korxonalarda byudjetlashtirishning maqsadi, vazifalari hamda uning moliyaviy natijadorlikka ta’siri ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, byudjetlashtirish jarayonini samarali tashkil etish uchun axborot tizimlari va zamonaviy boshqaruv usullaridan foydalanish imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari asosida korxonalarda byudjetlashtirish tizimini takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.