GLOBALLASHUV SHAROITIDA XALQARO SUG’URTA BOZORINING O’RNI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Tadqiqotda O‘zbekiston sug‘urta bozorining rivojlanish yo‘nalishlari, uning nazariy va amaliy asoslari hamda iqtisodiy tizimdagi o‘rni tahlil qilindi. 2019–2023 yillarga oid statistik ma’lumotlar asosida sug‘urta mukofotlari, to‘lovlar, kompaniyalar soni va aholining sug‘urtalanganlik darajasi o‘rganildi. Tadqiqotda tahliliy, taqqoslash va statistik usullar qo‘llanildi. Natijada sug‘urta tizimini raqamlashtirish, aholining sug‘urtaga bo‘lgan ishonchini oshirish hamda xalqaro tajribaga asoslangan boshqaruv mexanizmlarini joriy etish bo‘yicha ilmiy tavsiyalar ishlab chiqildi. Tadqiqot natijalari davlat siyosatini takomillashtirish va sug‘urta kompaniyalari faoliyatini rivojlantirishda amaliy ahamiyatga ega