SUN’IY INTELLEKT VA UNING BOSHQARUV HISOBIGA TA’SIRI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining boshqaruv hisobiga ta’siri tahlil qilinadi. SI boshqaruv jarayonlarini avtomatlashtirish, ma’lumotlarni tez va aniq qayta ishlash, prognozlash va qaror qabul qilish jarayonlarini takomillashtirish imkoniyatlarini yaratadi. Boshqaruv hisobida SI yordami bilan moliyaviy va operatsion ma’lumotlarning sifatini oshirish, resurslardan samarali foydalanish, xatoliklarni kamaytirish va real vaqt rejimida monitoring qilish kabi vazifalar sezilarli darajada yaxshilanadi. Shuningdek, maqolada SI texnologiyalarining amaliy qo‘llanilishi va kelajakda boshqaruv hisobining rivojlanishiga ta’siri ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari sun’iy intellektning boshqaruv hisobi sohasida innovatsion yondashuvlarni joriy etishda muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.