XORIJIY TAJRIBA ASOSIDA DEPOZIT OPERATSIYALARINI RIVOJLANTIRISHNING ILMIY-ASOSIY YONDASHUVLARI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu maqolada tijorat banklari faoliyatida depozit operatsiyalarining o‘rni va ularning rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilingan.Jahon bank amaliyotidagi ilg‘or tajribalar – indeksatsiyalangan omonatlar, sovrinli depozitlar, ko‘p valyutali avtomatik jamg‘arma tizimlari va gamifikatsiyalashgan moliyaviy mahsulotlar asosida, O‘zbekiston bank tizimi uchun samarali yondashuvlar ishlab chiqilgan. Shuningdek, mijozlarning moliyaviy xatti-harakatlariga ta’sir qiluvchi innovatsion omillar, sodiqlik dasturlari va moliyaviy inklyuziya masalalari chuqur yoritilgan. Tadqiqot natijalari O‘zbekiston sharoitida xorijiy tajribani mahalliylashtirish orqali depozit bazasini kengaytirish va mijozlar ishonchini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni ilgari suradi.