O’ZBEKISTONDA AKSIYALAR BOZORIDA AMALGA OSHIRILAYOTGAN ISLOHOTLAR VA ULARNING KELGUSI NATIJALARI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston aksiyalar bozorining 2020–2025-yillardagi transformatsiya jarayonlari ko‘rib chiqildi. Tahlillar doirasida infratuzilma aksiyalar bozoridagi islohotlar, onlayn platformalari orqali birimlarning o‘sish sur’atlari, xususiylashtirish va xalqaro IPO rejalari o’rganildi. Xulosa qismida bozorning institutsional barqarorliligi, investorlar ishonchi va xalqaro integratsiyaga asoslangan istiqbollari bo’yicha xulosalar shakllantirildi hamda zaruriy tavsiyalar ishlab chiqildi.