AHOLINI IJTIMOIY HIMOYA QILISH TIZIMINI MOLIYALASHTIRISHNING RIVOJLANISH EVOLYUTSIYASI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Maqolada aholini ijtimoiy himoya qilish tizimini moliyalashtirish tizimini nazariy asoslari tadqiq etilgan. Jumladan uzoq va yaqin xorijlik va mahalliy iqtisodchi olimlarning aholini ijtimoiy himoya qilish tizimini moliyalashtirish bo‘yicha qarashlari o‘rganilgan. Shuningdek, aholini ijtimoiy himoya qilish tizimini moliyalashtirish amaliyoti shakllanishi davri xususiyatlari tavsifi ochib berilgan. Qayta taqsimot mexanizmi asosida aholini ijtimoiy himoya qilish tizimini moliyalashtirish amaliyotiga qo‘yiladigan talablar, ularning mohiyati ochib berilgan. Tadqiqot yakuni bo‘yicha ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.