TEMIRYO‘L TRANSPORT KORXONALARIDA YUK VA YO‘LOVCHI TASHISH XIZMATLARIDAN OLINADIGAN DAROMADLAR HISOBINI TAKOMILLASHTIRISH (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu maqolada temiryo‘l transport korxonalarida yuk va yo‘lovchi tashish faoliyatidan olinadigan daromadlar hisobining yuritilishi, mavjud amaliyot, hisob tizimidagi muammolar va ularni takomillashtirish yo‘llari tahlil qilinadi. Daromadlarni aniqlik bilan hisobga olish, moliyaviy axborotlarning ishonchliligini ta’minlash va hisob jarayonini avtomatlashtirish orqali iqtisodiy samaradorlikka erishish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, zamonaviy buxgalteriya texnologiyalari va raqamlashtirish asosida hisob tizimini rivojlantirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqiladi. Tadqiqot natijalari temiryo‘l transportida moliyaviy boshqaruvni optimallashtirishga xizmat qilishi mumkin.