TEMIRYO‘L TRANSPORT KORXONALARIDA MOLIYAVIY HISOBNING XALQARO STANDARTLARI (MHXS) ASOSIDA XARAJATLAR HISOBINI TAKOMILLASHTIRISH (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
. Mazkur maqolada temiryo‘l transport korxonalarida xalqaro moliyaviy hisobot standartlari (MHXS) asosida xarajatlar hisobini yuritishning ahamiyati va zaruriyati yoritilgan. MHXSlar talablariga muvofiq xarajatlarni to‘g‘ri tasniflash va ularni buxgalteriya hisobida aks ettirish, korxonaning moliyaviy holati va foydaliligi haqida aniq ma’lumot olish imkonini yaratadi. Shuningdek, maqolada amaldagi hisob yuritish tizimidagi muammolar va ularni takomillashtirish yo‘llari ham tahlil qilinadi.