SUG‘URTA KOMPANIYASI BIZNES–JARAYONLARINI RAQAMLASHTIRISHNING ZAMONAVIY TENDENSIYALARI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Maqolada sug‘urta kompaniyalarining operatsion faoliyati samaradorligini oshirish va mijozlar tajribasini yaxshilashga qaratilgan biznes-jarayonlarini raqamlashtirishning zamonaviy tendensiyalari ko‘rib chiqilgan. Sun’iy intellekt, blokcheyn, buyumlar interneti, robototexnika va anderrayting, da’volarni hal qilish, mijozlarga xizmat ko‘rsatish va marketing jarayonlarini o‘zgartiruvchi katta ma’lumotlar kabi asosiy texnologiyalar tahlil qilingan. Mijozlar bilan o‘zaro munosabatlarning yangi modellariga alohida e’tibor qaratilmoqda. Raqamli transformatsiyaning muammolari va istiqbollari, shuningdek, raqamlashtirishning sug‘urta biznesining barqaror rivojlanishiga ta’siri muhokama qilingan.