FARG‘ONA VODIYSIDA TURIZM RIVOJLANISHINING HUDUDIY DIFFERENSIATSIYASI VA UNING NAZARIY ASOSLARI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu maqola Farg‘ona vodiysida turizm sohasi rivojlanishining hududiy differensiatsiyasi va uning nazariy asoslariga bag‘ishlangan. Maqolada O‘zbekiston, MDH va jahon olimlarining turizmning hududiy-differensial xususiyatlariga oid nazariy qarashlari o‘rganiladi. Shu bilan bir qatorda statistik ma’lumotlar asosida Farg‘ona vodiysi viloyatlari (Andijon, Namangan, Farg‘ona) bo‘yicha turizm infratuzilmasi, xorijiy sayyohlar oqimi va iqtisodiy samaradorlik ko‘rsatkichlari tahlil qilinadi. Shuningdek, turizm rivojlanishining mintaqaviy farqlari, ularning sabablari va oqibatlari ko‘rib chiqiladi.