YEOIINING IQTISODIY INTEGRATSIYASI: RIVOJLANISH IMKONIYATLARI VA TAHDIDLAR (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Maqolada Yevrosiyo Iqtisodiy Ittifoqining (YeOII) iqtisodiy integratsiyasi jarayoni, uning rivojlanish istiqbollari va mavjud tahdidlari tahlil qilinadi. Unda YeOII doirasida shakllangan iqtisodiy hamkorlik mexanizmlari, ittifoq a’zolari uchun yaratilayotgan imkoniyatlar xususan, savdo hajmining oshishi, umumiy bozorlar va raqamli infratuzilmalarning rivoji kabi omillar ko‘rib chiqilgan. Shu bilan birga, iqtisodiy tengsizlik, geosiyosiy bosimlar va a’zolar o‘rtasidagi manfaatlar to‘qnashuvi kabi tahdidlar ham tahlil etiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, YeOII integratsiyasi iqtisodiy taraqqiyot uchun muhim omil bo‘lishi mumkinligi aniqlangan, ammo bu jarayon muvaffaqiyatli bo‘lishi uchun muvozanatli siyosiy-iqtisodiy yondashuv zarur ekani ta’kidlangan.