AKSIYADORLIK JAMIYATLARI MOLIYAVIY AKTIVLARI TURLARI HAMDA ULARNI TASNIFLASH SHARTLARI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Hozirgi kunda moliyaviy aktivlar aksiyadorlik jamiyatlarning moliyaviy holatini baholash imkonini beruvchi asosiy koʻrsatkichlardan biri hisoblanadi. Ularni buxgalteriya hisobida toʻgʻri aks ettirish va turlari boʻyicha aniq tasniflanish moliyaviy hisobotning toʻgʻriligini taʼminlashda muhim ahamiyat kasb etadi. Shundan kelib chiqib ushbu maqolada aksiyadorlik jamiyatlari balansida aks ettiriladigan moliyaviy aktivlarning turlari, ularning buxgalteriya hisobi va likvidlik darajasi boʻyicha tasniflanish shartlari ilmiy asosda tahlil etilgan. Shuningdek maqolada tadqiqot natijalaridan kelib chiqib moliyaviy hisobotning xalqaro standarti, xususan MHXS 9 doirasidagi yondashuvlar asosida Oʻzbekiston amaliyotiga oid takliflar berilgan.