Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi sanoat mahsulotlari eksportining holati statistik usullar yordamida tadqiq etilgan. Sanoat mahsulotlarining eksport hajmi, tarkibi va dinamikasi o‘rganilib, eksport ko‘rsatkichlariga ta’sir etuvchi omillar tahlil qi (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi sanoat mahsulotlari eksportining holati statistik usullar yordamida tadqiq etilgan. Sanoat mahsulotlarining eksport hajmi, tarkibi va dinamikasi o‘rganilib, eksport ko‘rsatkichlariga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilingan. Tadqiqot davomida eksportning hududiy va tarmoq bo‘yicha taqsimlanishi, asosiy eksport bozorlarining ahamiyati hamda eksportni rivojlantirish uchun taklif etiladigan strategiyalar ko‘rib chiqilgan. Olingan natijalar asosida sanoat eksportini diversifikatsiya qilish va raqobatbardoshlikni oshirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.