BIZNESNI RIVOJLANTIRISHDA BIG DATA TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANISH AFZALLIKLARI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
“Big Data” (Katta Ma’lumotlar) texnologiyalarining rivojlanishi va ularning turli sohalarda qo’llanilishi haqidagi zamonaviy tendensiyalarni tahlil qiladi. Maqola katta hajmdagi ma’lumotlarni yig’ish, saqlash, tahlil qilish va ulardan foydalanuvchilar uchun foydali ma’lumotlar chiqarish jarayonlaridagi texnologik yutuqlarni ko’rib chiqadi. Shuningdek, “Big Data”ning biznes, sog’liqni saqlash, moliya va ilmiy tadqiqotlarda qanday qilib samarali qo’llanilishi, ma’lumotlarning xavfsizligi va maxfiyligi bilan bog’liq muammolar, shuningdek, ularni hal qilish bo’yicha yangi yondashuvlar muhokama qilinadi. Tadqiqot, katta ma’lumotlar tahlilining texnik va amaliy jihatlari, shuningdek, ularning ijtimoiy va iqtisodiy ta’siri haqida muhim tavsiyalar beradi. Maqola Big Data texnologiyalarining kelajagi, ularning rivojlanish istiqbollari va yuzaga keladigan yangi chaqiriqlarni o’rganishga qaratilgan.