TOVAR VA XIZMATLARGA QQS SOLISHNING AMALDAGI HOLATINI TAHLILI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Maqolada O‘zbekistonda QQS (qo‘shilgan qiymat solig‘i)ning amaldagi holatini o‘rganish, iqtisodiyotni ta’minlash va barqarorlashtirish uchun xorij tajribasini o‘rganish, tizimni isloh qilish bo‘yicha tavsiyalar berish. QQS solish tizimi, QQSning afzallik va kamchilik, tizimni isloh qilish uchun ilmiy va amaliy takliflarni ishlab chiqish. Mavjud tadqiqotlarni o‘rganish va ular yordamida QQS solig‘i ma’murchiligini rivojlantirish orqali davlat byudjetiga tushumni oshirish va QQSning yukini tushirish orqali biznesini yaxshilash, ichik hamda o‘rta biznesni rivojlantirish uchun taklif va tavsiyalar berilgan.