OMBORNI BOSHQARISHDA QOʻLLANILADIGAN RFID TIZIMI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Biz mazkur maqolada omborlarni boshqarish jarayonida radiochastota identifikatsiyasi (RFID) texnologiyasining qoʻllanilishi yoritdik. RFID texnologiyasi omborlarni avtomatlashtirish, inventarizatsiya jarayonlarini tezlashtirish va samaradorlikni oshirishga xizmat qiladi. Maqolada RFID tizimining ishlash prinsiplari, uning tarkibiy qismlari (teglar, o‘qish qurilmalari va dasturiy ta'minot) hamda logistika sohasidagi ahamiyati batafsil ko‘rib chiqdik. Shuningdek, RFID tizimi yordamida mahsulotlarning joylashuvini kuzatish, yo‘qotishlarning oldini olish va yuklarni boshqarish kabi muammolarni hal etish bo‘yicha misollar keltirdik. Ushbu texnologiyaning ombor boshqaruvi samaradorligiga ta’siri va uning afzalliklari tahlil qilinadi. Maqola ombor faoliyatini optimallashtirish va raqamlashtirishga qiziqqan mutaxassislar uchun foydali material hisoblanadi.