SANOAT 4.0 KONSEPSIYASI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Sanoat 4.0 inqilobi, yaʼni aqlli ishlab chiqarish, sohaning raqamli oʻzgarishini amalga oshirish jarayoni boʻlib, u real vaqt rejimida qaror qabul qilish, yuqori unumdorlik, moslashuvchanlik va tezkorlikni taʼminlaydi. Bu kompaniyalarning mahsulotlarini ishlab chiqarish, takomillashtirish va tarqatish usullarini tubdan oʻzgartiradi.