BIZNES VA ATROF-MUXIT ZIDDIYATLARI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ushbu maqolada inson va atrof-muhit munosabatlari atroflicha tahlil qilingan. Insonning atrof-muhitga antropogen taʼsiri oqibatida iqlim va yer inqirozlarining asosiy sabablari inson faoliyati bilan bogʻlangan boʻlib, uglerod gazlarining atmosferaga chiqarilishi jadal oʻsib boryapti. Maqolada ekologik barqaror rivojlanishi oqibatida aholining farovonligini oʻsishi, YAIMni oʻsishi va ularning atrof-muhitga salbiy taʼsiri yaʼni “dekopling” samarasi asoslangan shu bilan birga “biznes-atrof-muhit”ning ziddiyatli dialektikasi tahlil qilingan. Global ekologik inqirozning birlamchi sabablari atroflicha yoritilgan.