КОМПАНИЯЛАР КАПИТАЛИГА ТАЪСИР ЭТУВЧИ МУЛЬТИПЛИКАТОР КОЭФФИЦИЕНТЛАРИ ТАҲЛИЛИ (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Мақолада компаниялардаги капитал ўрни ва унинг аҳамияти назарий ҳамда амалий жихатдан ёритилган. Шунингдек, капиталининг ҳозирги ҳолати ҳамда унинг таҳлили, хусусан, капитални баҳолашдаги турли хил ёндашувлар кўрсатиб ўтилган. Шунингдек, маҳаллий акциядорлик жамиятиларидан бири бўлган “Ўзметкомбинат” АЖнинг мултипликатор коэффициентлари таҳлили келтирилган ҳамда мазкур таҳлиллар натижарига кўра хулоса ва таклифлар шакллантирилган.