MILLIY IQTISODIYOT BARQARORLIKNI TA’MINLASHGA IQTISODIYOTNI ERKINLASHTIRISH (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Maqolada milliy iqtisodiyot barqarorligini ta’minlashda iqtisodiyotni erkinlashtirishning o‘rni va ahamiyati o‘rganiladi. Unda iqtisodiyotni liberallashtirishning tadbirkorlik muhitini rivojlantirish, investitsiyalarni jalb etish, eksport salohiyatini kengaytirish va davlat byudjeti daromadlarini oshirishga xizmat qiluvchi jihatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekiston misolida amalga oshirilgan erkinlashtirish islohotlarining natijalari va kelgusidagi imkoniyatlari yoritiladi.