DEMOGRAFIK OMILLAR VA SUG`URTAGA BO`LGAN TALAB TAHLILI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ushbu maqola demografik omillar va sug'urta talabining o'zaro bog'liqligini tahlil qiladi. Asosiy e'tibor aholi tarkibidagi o'zgarishlar, masalan, yosh guruhlari, daromad darajasi, urbanizatsiya, va ta'lim darajasi kabi omillarning sug'urta mahsulotlariga bo'lgan talabni qanday shakllantirishiga qaratilgan. Aholining iqtisodiy va ijtimoiy holatlari sug'urta mahsulotlari sotib olish qarorlariga katta ta'sir ko'rsatadi.