MONETAR SIYOSATNING DAVLAT MOLIYASINI SAMARALI BOSHQARISHDAGI AHAMIYATI (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Monetar siyosat davlat moliyasini samarali boshqaruvida davlat daromadlari va xarajatlari, qarz menejmenti kabi muhim sohalarga ta’siri sababli muhim ahamiyat kasb etadi. Markaziy bank turli vositalar orqali pul massasi, foiz stavkasi va iqtisodiyotda kreditni nazorat qila olishi maqolada o‘rganildi.